Završen ciklus edukacija za nezaposlene s ciljem pokretanja vlastitog poslovanja

Datum objave: 27.07.2020.

Još jedan ciklus edukacija za poduzetnike početnike je iza nas i okupio nezaposlene s područja OBŽ koji su s nestrpljenjem iščekivali ponovno pokretanje potpore za samozapošljavanje HZZ-a. Edukaciju smo organizirali kao partner u projektu Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja - PARTNER NET II.

Kako bismo polaznicima pomogli u samoprocjeni i unaprjeđenju vlastitih poduzetničkih ideja i kapaciteta za poduzetništvo edukaciju smo usmjerili na stjecanje znanja potrebnih za pokretanje i vođenje vlastitog poslovnog poduhvata, testiranje ideja s kojima su polaznici došli i pomoć u izradi poslovnog plana.

Polaznici su analizirali vlastite kapacitete za poduzetništvo, sagledati vlastite snage i slabosti, te se kroz edukaciju, vježbe i umrežavanje osnaživali radeći na slabostima i učeći kako iskoristiti potencijal vlastitih snaga. Nakon početka posvećenog poduzetništvu i poduzetnicima, svakim slijedećim danom ušli su dublje u sagledanje svih bitnih elemenata poduzetničkog pothvata u području financija (pravni oblici, porezi, doprinosi, financijsko praćenje, fiskalizacija, ostala obvezna davanja, PDV, definiranje ulaganja i izvora financiranja, kalkulacije cijena, planiranje prihoda i rashoda, utvrđivanje točke pokrića, utvrđivanje rezultata poslovanja, novčani tijek, putni nalozi, blagajna...), potom i u području marketinga, komunikacije s tržištem i izradom marketing mix-a za vlastiti pothvat, a posljednja dva dana edukacije posvećena integriranju svega naučenog u poslovni plan i njegovu prezentaciju ostalim polaznicima i predavačima kao potencijalnim investitorima i/ili kupcima.

Projektom su polaznicima ponuđeni i daljnje savjetovanje pri pokretanju poduzetničkog pothvata, ali i mentoriranje u prvim mjesecima poslovanja kada je poduzetnicima početnicima podrška najviše potrebna, jer koliko god razradili ideje i napravili detaljne poslovne planove, tržište je ono koje svojom dinamikom i stalnim mijenama donosi odluku tko će preživjeti prve godine poslovanja i izrasti u stabilni poduzetnički pothvat s potencijalom za rast i razvoj.

Također pozivamo i ostale nezaposlene koji se planiranju prijaviti za potporu za samozapošljavanje a zbog iznimno velikog interesa nisu se uspjeli uključiti u ovaj edukacijski ciklus, da nam se jave i dogovore individualno savjetovanje na našu e-mail adresu info@czposijek.hr

Nove edukacijske cikluse planiramo za rujan. VIDIMO SE!

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr