Program cjeloživotnog učenja: Voditelj EU projekata

Datum objave: 19.07.2019.

Oblikovanje projektne ideje, priprema projekta, kao i upravljanje samim projektom danas predstavljaju znanja potrebna svakoj instituciji, svakoj organizaciji i svakom poslovnom subjektu. Pristupanjem zajednici EU28 Republici Hrvatskoj su se otvorile brojne mogućnosti korištenja sredstava iz različitih fondova, kojima Europska unija želi promicati suradnju među državama članicama u različitim područjima. Samo u razdoblju od 2014.-2020. godine, Republici Hrvatskoj je na raspolaganju bilo 10,6 milijardi EUR. U novom razdoblju, koje će započeti s 2021. godinom na raspolaganju će nam biti još više sredstava, no samo ukoliko svoje projektne prijedloge pripremimo i kvalitetno oblikujemo na vrijeme.

Poticanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, ulaganja u poljoprivredu i ruralni razvoj, ali i istraživačke aktivnosti visokoškolskih institucija prioriteti su Republike Hrvatske, a ponajprije njena istočnog dijela.

Vođeni činjenicom kako je Ekonomski fakultet u Osijeku od svojih početaka imao iznimnu dobru suradnju s gospodarskim subjektima u okruženju, želja nam je i nadalje raditi na programima i aktivnostima kojima bismo gospodarske aktivnosti u ovom dijelu Republike Hrvatske intenzivirali i učinili konkurentnijima. Stoga smo, u suradnji sa stručnjacima iz organizacija civilnog društva, poduzetničkih potpornih institucija, javnih ustanova i jedinica lokalne uprave, pripremili program cjeloživotnog učenja Voditelj EU projekata. Program, u trajanju od 110 sati, ima za cilj osnažiti kapacitete polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata iz sredstava Europske unije, ali i drugih izvora (donatora). Prednost ovog programa je što polaznike vodi kroz cijeli proces pripreme i upravljanja projektom – od osmišljavanja koncepta i strategije projekta, izrade studije izvodljivosti, do metodologije učinkovitog upravljanja odobrenim projektnim prijedlogom.

Svi polaznici, koji uspješno završe program, stječu i 10 ECTS bodova, te dobivaju certifikat o pohađanju programa Voditelj EU projekata u okviru cjeloživotnog učenja.

Više informacija o samom programu, načinu provođenja, temama i predavačima može se pronaći na stranicama Ekonomskog fakulteta u Osijeku: http://www.efos.unios.hr/nastava/programi-strucnog-osposobljavanja/voditelj-eu-projekata/ ili kod gđe Katice Križanović, stručne suradnice za programe cjeloživotnog obrazovanja, programe i projekte EU na broj telefona (031) 22 44 75 ili na e-mail: katica.krizanovic@efos.hr

Redovna cijena programa je 7.000 HRK + PDV. Za više od 2 polaznika iz iste organizacije / poslovnog subjekta odobravamo popust od 10 % na ukupnu cijenu programa.

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr