Poziv za volontere!

Datum objave: 30.09.2019.

Želite steći dodatna znanja i vještine iz područja rada s mladim počiniteljima kaznenih djela?
Želite dati svoj doprinos zajednici i pomoći u provedbi projekta koji ima za cilj unaprijediti kvalitetu života građana?
Želite učiti o osmišljavanju i provedbi promotivnih i edukativnih aktivnosti od stručnjaka koji rade u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu?

Ako je odgovor na jedno od navedenih pitanja DA, prijavite se za volonterskih angažman u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu na mail adresu: kristina@cnzd.org
Tražimo volontere koji će nam pomoći u provedbi projekta „Pokretači promjene – podrška resocijalizaciji i reintegraciji mladih počinitelja kaznenih djela“ za 4 volonterska mjesta koja možete vidjeti niže u opisu.
Nakon što pošaljete prijavu naš stručni tim će Vas kontaktirati i pozvati na kratak razgovor gdje će te dobiti više informacija o volonterskoj poziciji te vašim obvezama i odgovornostima!

Volontersko mjesto 1
Pomoćnik u organizaciji i provedbi okruglog stola
• Mjesto rada: Osijek
• Odgovornosti i dužnosti: pomoć pri organizaciji i provedbi okruglog stola namijenjenog stručnjacima, informiranje sudionika o projektu i projektnim aktivnostima, dijeljenje promotivnih materijala. Potrebno minimalno 2 volontera, opis posla uključuje 10 volonterskih sati

Volontersko mjesto 2
Pomoćnik u analizi dostupnih usluga i programa namijenjenih mladim počiniteljima kaznenih djela u RH
• Mjesto rada: Osijek
• Odgovornosti i dužnosti: pomoć u prikupljanju podataka o dostupnim uslugama i programima namijenjenim mladim počiniteljima kaznenih djela u RH, pomoć u unosu podataka u SPSS. Potrebno minimalno 10 volontera, opis posla uključuje 40 volonterskih sati

Volontersko mjesto 3
Pomoćnih u izradi web platforme
• Mjesto rada: Osijek
• Odgovornosti i dužnosti: pomoć pri objavi sadržaja na izrađenoj web platformi, prilagodba dostupnih edukativnih i promotivnih materijala za objavu na web platformu, pomoć u objavi važnih vijesti i aktivnosti u okviru projekta. Potrebno minimalno 10 volontera, opis posla uključuje 40 volonterskih sati

Volontersko mjesto 4
Pomoćnik u provedbi promotivnih aktivnosti
• Mjesto rada: Osijek, Varaždin, Split, Rijeka i Zadar
• Odgovornosti i dužnosti: pomoć pri organizaciji i provedbi aktivnosti usmjerenih na senzibilizaciju građana i informiranje javnosti o projektu i projektnim aktivnostima. Potrebno minimalno 10 volontera, opis posla uključuje 30 volonterskih sati

Potrebne kvalifikacije: otvorenost, komunikativnost, fleksibilnost, suradnja, poznavanje osnova rada na računalu, prednost će imati studenti društveno humanističkog usmjerenja ili stručnjaci iz navedenog područja.

Svi volonteri će prije uključivanja u projekt biti uključeni u dvodnevnu edukaciju kojom će ih se informirati o projektu i projektnim aktivnostima, njihovima pravima, obvezama i odgovornostima kao i specifičnostima rada s mladim počiniteljima kaznenih djela. Volonter će tijekom informativnih aktivnosti pružati točne i precizne informacije o projektu i dijeliti brošure zainteresiranim građanima. Volonteri će pomagati pri pripremi materijala, promotivnog štanda i drugih potrebnih stvari za informativne aktivnosti. Sve aktivnosti koje se budu provodile izvan mjesta prebivališta CNZD će snositi troškove putovanja, smještaja i dnevnica.

Volonteri će dobiti potvrdu o volontiranju, potvrdu o stečenim kompetencijama (na zahtjev i nakon tri mjeseca kontinuiranog volontiranja), po potrebi i preporuku za posao. Osim navedenog steći će specifična znanja i vještine koje će moći primijeniti u svom budućem radu kao i iskustvo rada s različitim ciljnim skupinama.

Rad volontera će biti praćen i evaluiran kontinuirano. Na mjesečnoj razini će se obavljati individualni i grupni sastanci s volonterima.

Koordinator volontera će biti izvoditeljica aktivnosti: Tena Zalović.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr