Zlatne ruke

Datum objave: 25.06.2018.

Nakon dvije godine traženja posla u struci diljem Hrvatske, mlada prvostupnica fizioterapije Jelena Nađ počela je razmišljati o otvaranju obrta. Kaže kako je to bio šestomjesečni proces „bez izgovaranja naglas“. Želja joj je bila spojiti kozmetičarsku struku iz srednje škole i zdravstvenu kao fizioterapeuta.

Kada je čula za poticaje za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posjetila je radionicu za samozapošljavanje koju utorkom u 09:00 sati organizira upravo HZZ, na kojoj svi zainteresirani mogu čuti koje su im obveze, odnosno koji su prihvatljivi, a koji neprihvatljivi troškovi. Potom je kod svog savjetnika zakazala savjetovanje kod Nataše Štiglec, savjetnice za samozapošljavanje pri HZZ-u Osijek. Da bi dobila poticaje, Jelena je morala napisati poslovni plan i izraditi troškovnik. Za pomoć se obratila Nini Marković u Centru za poduzetništvo uz čije smjernice je ispunila potrebnu dokumentaciju. Kako je tekao proces ispunjavanja dokumentacije, tako je raslo i Jelenino samopouzdanje:

„U početku me bilo strah mogu li se ja time samostalno baviti. Nemam nikakvog poduzetničkog iskustva. Odradila sam stručno osposobljavanje u KBC Osijek i imam samo dobru volju i ljubav prema ovom poslu. Ima tu puno obaveza. Godinu dana nije kratak period za opravdati troškove i tome se treba ozbiljno pristupiti. Trebalo je otprilike dva mjeseca da pokrenem svoj obrt. I ništa od ovog ne bih uspjela da nije bilo velike podrške moje obitelji i dečka. Strah sam potisnula i rekla - hrabro naprijed. Tako je 6. lipnja otvoren Studio Postura u Ružinoj 25.“

Jelena je cjelokupni iznos poticaja za samozapošljavanje iskoristila na uređenje prostora u kojem se nalazi i za edukacije kojima će unaprijediti svoje znanje i stručnost. Jedna od edukacija je manualna terapija, odnosno Emmet metoda u fizioterapiji koja traje nekoliko modula (Emmett Tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke , koje se po autoru tehnike g. Ross Emmettu nazivaju ” Emmett točke ” .)

„Prošla sam edukaciju za limfnu drenažu, za prvi stupanj, a kroz nekoliko mjeseci ću pohađati i drugi stupanj koji će mi pomoći u radu s patološkim stanjima, prvenstveno karcinomima dojke. Kod postoperativnih stanja kada su operacijom odstranjeni limfni čvorovi, znaju se pojaviti otekline te je potrebno ručnom limfnom drenažom maknuti tekućinu iz organizma.“

Studio Postura se bavi i njegom tijela (depilacija, masaža, anticelulitni tretmani, korekcija obrva i sl.), ali i zdravljem tijela – tu spadaju svi problemi s kralježnicom i mišićno-koštanim sustavom, posebno se to odnosi na sjedilački način života.

Jelena organizira i prenatalne vježbe s trudnicama. Program je prilagođen i radi se individualno.

Za sve tretmane potrebno je rezervirati termin jer Jelena povremeno ide i na teren kod slabije pokretnih starijih osoba koje nakon operacije imaju potrebu za rehabilitacijom.

Do kraja lipnja Studio Postura nudi klasičnu masažu u trajanju od 30 minuta za samo 40 kuna.

Požurite i rezervirajte svoj termin!

Radno vrijeme je od 09:00 do 21:00, a naručiti se možete na broj 097 778 6052.

Jeleni čestitamo na hrabrom poduzetničkom pothvatu i želimo joj puno sreće u daljnjem radu.

Fotografije

Nora Petrović

Nora Petrović

-

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr