Najbolji recept

Datum objave: 17.07.2018.

Humus i sojino mlijeko, gljive, tikvice, paprika, artičoke, cherry rajčica, karamelizirani luk, tofu i bosiljak - ključni su sastojci za hit Vegansku pizzu koju nudi novi objekt brze prehrane City Food na križanju Zadarske i Ružine ulice u Osijeku. A koji je recept za najbolju radnu atmosferu u tom objektu, ispričao nam je vlasnik i školovani kuhar, Ronald Čepčik:

„Najvažnije mi je da se moje radne kolege međusobno poštuju i da komuniciraju. Nema ništa gore nego kad ideš na posao s grčem u želucu i kad si stalno izložen negativi. To ne želim jer sam i sam puno toga i vidio i doživio.“

Radni vijek je proveo radeći za druge, kako u Osijeku, tako i u inozemstvu, a u zadnje vrijeme na hrvatskoj obali. Ove godine ga je posao čekao kod prošlogodišnjeg poslodavca, čak uz dodatne povlastice, ali je zajedno sa suprugom koja mu je velika podrška, odlučio krenuti u poduzetničke vode i riskirati.

„Vidio sam oglas Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o poticajima za samozapošljavanje pa sam se zainteresirao i u Centru za poduzetništvo dobio informacije koje su mi pomogle da odlučim što točno registrirati. Poslovni plan sam napisao sa suprugom. Sa zavoda smo uzeli maksimalni iznos poticaja od 55.000 kuna i uložili smo još 200.000 kuna vlastitih sredstava. Ja sam zadužen za kuhinju, a supruga za dizajn interijera, marketing i društvene mreže. 8.6.2018. je bilo službeno otvorenje lokala. Radimo sedam dana u tjednu u dvije smjene, ali sada je to isključivo dostava. Imamo jedan automobil i dva skutera. Nudimo pizze, štruce, sendviče i tortilje. Imamo i posebne ekološke kutije na što smo vrlo ponosni jer se želimo istaknuti od drugih. Ako netko želi doći i pričekati dok se jelo dovrši, na raspolaganju je i besplatna kava. Atmosfera je kod nas vrlo opuštena i svaki kupac može gledati kako mu se pizza priprema.“

Konkurencija postoji, ali interes je svejedno velik.

„Pozitivno smo iznenađeni dosta velikim odazivom kupaca. Posebno je popularna Veganska pizza koja je vrlo bogata. Svi je žele isprobati pa čak i oni koji inače nisu vegani. Poslije veganske, najpopularnija je dakako, Slavonska pizza.“

City Food zapošljava petero ljudi uključujući i vlasnika. Čepčik kaže da traže još dostavljača i da se svi zainteresirani mogu javiti osobnim dolaskom ili na e-poštu kontakt@cityfood.hr.

„Tražimo kvalitetne ljude s iskustvom i izraženim komunikacijskim vještinama jer je dostavljač u izravnom doticaju s kupcima i predstavlja sve nas.“

Narudžbe primaju na telefon 031 320 315, a svoje pohvale možete napisati na Facebook stranici City Food.

Rolandu čestitamo na otvaranju obrta i želimo mu puno sreće u daljnjem radu.

Fotografije

Nora Petrović

Nora Petrović

-

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr