Kako putem EU fondova kupiti opremu i unaprijediti poslovanje

Datum objave: 06.07.2017.

Kada nakon više od 16 godina rada u gradskoj tvrtki odlučite napustiti posao da bi prešli u često nesigurne samostalne poduzetničke vode, mnogi će vas gledati u nevjerici i smatrati da to baš i nije razborit potez. Upravo na taj korak se 2001. godine odlučio Stjepan Stojanović, inženjer građevine koji je u Vodovodu Osijek radio kao voditelj Odjela tehničke službe odnosno na poslovima istraživanja gubitaka i kvarova - i nije požalio.

Radeći u Vodovodu imao je prilike susresti se s mnogim ljudima, među kojima su bili i njegovi partneri iz Njemačke koji su bili spremni uložiti početni kapital u obrt Heurekamjernoistraživački laboratorij za vodovod i kanalizaciju; koji danas ne samo da uspješno posluje, već je jedan od rijetkih akreditiranih obrta koji konstantno radi na proširenju i kvaliteti svojih usluga, ali i na stalnoj edukaciji zaposlenika.

Ako uočite kvar na vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama (neugodan miris, začepljenost, curenje i slično) i želite prije bilo kakvih građevinskih zahvata provjeriti točno o čemu se radi, Heureka je obrt za vas. Oni će istražiti, snimiti i na kraju i sanirati sve nastale kvarove.

Obrt Heureka broji 11 zaposlenih osoba, mahom tehničke struke (zajedno sa sestrinskom tvrtkom Saber d.o.o. koja se bavi uvođenjem instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju), ali to nije konačan broj jer uvijek postoji potreba za novim kadrom.

Sa željom da unaprijedi poslovanje, gospodin Stojanović se obratio Tihani Marković, sadašnjoj zaposlenici Centra za poduzetništvo Osijek, kako bi zajedničkim snagama pronašli sredstva za kupovinu opreme potrebne za daljnji rast i razvoj. Tako je nastao projekt HEPIC (Heureka professional, innovative, competitive) koji je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda i 2013. godine omogućila kupovinu opreme u vrijednosti od oko 50.000 eura.

Šireći poslovanje opet se pojavila potreba za novom vrstom opreme, stoga se vlasnik Heureke obratio Centru i sa zadovoljstvom možemo reći da je za novi projekt završena evaluacija i da je trenutno pred potpisom ugovora.

Grad Osijek je također dodijelio sredstva u iznosu od 10.000 kuna za školovanje zaposlenih u obrtu Heureka, odnosno 20.000 kuna za nabavku opreme u tvrtki Saber d.o.o.

Vodovod Osijek, Vodovod Slavonski Brod, Vodovod grada Vukovara, Belje d.d., Vupik d.d., Kandit d.o.o. samo su neke od tvrtki za koje je Heureka radila, a njihova kvaliteta je prepoznata i na drugim brojnim lokacijama širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i među običnim građanima.

Ako imate bilo kakve upite ili probleme u vezi vašeg vodovodnog ili kanalizacijskog sustava, javite im se na brojeve 031/300-636 i 091/501- 0959 ili putem e-pošte heurekaosijek@gmail.com.

Dodatne informacije potražite OVDJE, a ako trebate pomoć Centra za poduzetništvo Osijek u pisanju i prijavi projekata ili želite samo dogovoriti savjetovanje, kontaktirajte nas na besplatni broj 0800 345 345 ili putem e-pošte info@czposijek.hr.

Fotografije

Nora Petrović

Nora Petrović

-

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr