Završen drugi ciklus radionica namijenjenih nezaposlenima

Datum objave: 27.02.2020.

Završili smo drugi ciklus radionica namijenjenih nezaposlenima u okviru projekta D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha, UP.01.3.1.01.0059, čiji je cilj bio nezaposlenima koji razmišljaju o samozapošljavanju pomoći izgraditi dobre temelje za uspješan poduzetnički pothvat.

Krenuli smo s Motivacijskom radionicom koju je održala Mirna Ažić, certificirani NLP Master practitioner i vlasnica obrta za savjetovanje, poduku i usluge 'Ja vjerujem u vas', a potom kroz pet dana interaktivnog rada nastavili s ciklusom radionica namijenjenih provjeri poduzetničkih vještina i sposobnosti, testiranju i razradi poslovnih ideja, upoznavanju s pravnim oblicima poslovanja i njihovim specifičnostima, s financijskim obvezama i praćenjem poslovanja, marketingom za poduzetnike početnike te izradom poslovnog plana.

Potom je uslijedio set radionica namijenjenih onima koji razmišljaju o samozapošljavanju u poljoprivrednom sektoru, pa su pohađali set edukacija o operativnom funkcioniranju Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) i ekološkoj poljoprivredi. Ove smo edukacije organizirali u suradnji s projektnim partnerom Poduzetničko-razvojnim centrom općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. (PORC), čija je direktorica Bojana Orsić, mag.oec. kao osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu s poljoprivrednicima, edukacijama i s vlastitim iskustvom vođenja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, dala dragocjeni doprinos kvaliteti edukacije.

Ovim radionicama završili smo sve projektom predviđene radionice za nezaposlene u Osijeku, a novi ciklusi slijede nam u Dalju i Našicama.

Ciljna skupina ovog projekta su i učenici srednjih škola s kojima smo također radili ciklus radionica o poduzetništvu i to na sve tri lokacije, u Osijeku, Dalju i Našicama. Prvim ciklusom iznimno smo zadovoljni i učenici i mi projektni partneri te se zahvaljujemo školama koje su sudjelovale na suradnji: Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, Srednjoj školi Dalj i Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice.

Ovaj tjedan započeli smo s novim ciklusom edukacije za učenike i veselimo se nastavku dobre suradnje!

Ivana Šimleša Vondrak

Ivana Šimleša Vondrak

Ivana Šimleša Vondrak radi u Centru za poduzetništvo Osijek kao savjetnik za poduzetnike početnike te na EU projektu A.C.T.I.V.E. Završila je Ekonomski fakultet (smjer financijski management) i Pedagoško-psihološko obrazovanje na Filozofskom fakultetu. Studira na Poslijediplomskim studiju Poduzetništvo. Radno iskustvo stečeno je kroz četverogodišnji rad u malom d.d.-u, u svim sferama računovodstvenog praćenja poslovanja, pripremanju dokumentacije za javna nadmetanja domaća i inozemna, komunikaciju s inozemnim partnerima i sl.

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr