Projekt D.O.N.A.U. nastavlja s aktivnostima

Datum objave: 19.06.2020.

Spremni i puni elana, dočekali smo popuštanje mjera i stvaranje preduvjeta za nastavak edukativnih aktivnosti i rad sa ciljnom skupinom.

Nastavili smo tamo gdje nas je COVID-19 zaustavio, te pokrenuli ciklus edukacija za nezaposlene u Dalju i Našicama, u okviru projekta D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha, UP.01.3.1.01.0059. Cilj ovog edukacijskog ciklusa je nezaposlenima koji razmišljaju o samozapošljavanju pomoći izgraditi dobre temelje za uspješan poduzetnički pothvat.

Krenuli smo s motivacijskom radionicom koju je održala Mirna Ažić, a potom kroz pet dana dinaičnog i interaktivnog rada zaposlenika Centra za poduzetništvo nastavili smo s ciklusom radionica namijenjenih provjeri poduzetničkih vještina i sposobnosti, testiranju i razradi poslovnih ideja, upoznavanju s pravnim oblicima poslovanja i njihovim specifičnostima, s financijskim obvezama i praćenjem poslovanja, marketingom za poduzetnike početnike te izradom poslovnog plana.

Potom slijedi set radionica namijenjenih onima koji razmišljaju o samozapošljavanju u poljoprivrednom sektoru. U Dalju smo i taj dio edukacija uspješno održali, u Našicama nastavak slijedi. Riječ je o edukacijama o operativnom funkcioniranju Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) i ekološkoj poljoprivredi. Ove smo edukacije organizirali u suradnji s projektnim partnerom Poduzetničko-razvojnim centrom općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. (PORC), čija je direktorica Bojana Orsić, mag.oec. kao osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu s poljoprivrednicima, edukacijama i s vlastitim iskustvom vođenja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, dala dragocjeni doprinos kvaliteti edukacije.

Nakon ovoga, planirano je održavanje još jednog ciklusa edukacija u Dalju i Našicama, a osobito se veselimo druženju, umrežavanju i razmjeni iskustava prilikom posjeta primjerima dobre prakse. Sve je spremno, vidimo se!

Newsletter

Upiši se i prvi saznaj novosti Centra za poduzetništvo

Partneri

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije

www.ravidra.hr

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

www.cepor.hr

Ekonomski fakultet u Osijeku

www.efos.unios.hr

Elektrotehnički fakultet Osijek

www.etfos.unios.hr

Grad Osijek

www.osijek.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

www.hamaginvest.hr

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

www.hbor.hr

Hrvatska udruga poslodavaca

www.hup.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta

www.minpo.hr

Osječko - baranjska županija

www.obz.hr

Poduzetnički centar Pakrac

www.pc-pakrac.hr

Poduzetnički inkubator BIOS

www.inkubator.hr

Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

www.porc.opcina-erdut.hr

Poslijediplomski studij poduzetništvo

www.psp.efos.hr

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

www.slavonija.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

www.unios.hr